Fødselsdag

Det er en ganske særlig dag for barnet, når det har fødselsdag. Lige fra morgenstunden flager vi for barnet, der først kommer lidt i kl. 9 sammen med mor og/eller far og traktementet til festen.

Når man fylder 3 år har vi først sangleg og derefter fejres fødselsdagen i køkkenet med sang og fødselsdagsboller.

Men fra man fylder 4 år fortælles der fødselsdagseventyr i stedet for sanglegen. Først får fødselsdagsbarnet en guldkrone og en særlig kappe på.

Under eventyret sidder fødselaren på en guldstol, der senere tages med ind til bords og som denne dag er barnet stol. 

Fødselsdagseventyret handler om den tid fra barnet endnu var i himlen med sin skytsengel til det blev født og til den dag i dag. Vi beretter om små episoder med barnet, som vi enten har fået fortalt af forældrene eller selv har været med til at opleve sammen med barnet. Barnet får en gave fra børnehaven, som er afhængig af alder. Efter eventyret leger vi “En prins/prinsesse kommer ridende” lige så mange gange som barnet fylder år.

Derefter går vi i en lang slange ud i børnehavens køkken og holder “fødselsdagsgilde”.

Forinden har vi talt med forældrene om, hvad der er bedst at tage med til festen, da vi ikke ønsker slik eller andre alt for søde ting. Vi anbefaler boller eller en enkelt kage, som gerne må være fremstillet af økologiske råvarer.